Skip to main content

Aktivitetsklubben

När barnen går i klass fyra, fem eller sex är det vanligt att dom inte längre går på skolans fritidshem. Många går hem och sätter sig med olika typer av skärmar i många timmar innan föräldrarna kommer hem. Ofta utan att äta något vettigt mellanmål.

Strands IF vill genom Aktivitetsklubben ge barnen en chans till en aktiv och meningsfull fritid efter skolan. Här kommer de få prova på olika sporter, umgås och äta mellanmål tillsammans. Olika aktiviteter kommer att erbjudas – t.ex. badminton, fotboll, innebandy, bordtennis, dans och basket. En till två gånger/månad kommer utflykter ordnas till andra typer av aktiviteter – t.ex. ishallen, bowlinghallen, skogen eller ridhuset. Dessutom finns det möjlighet att spela sällskapsspel och få hjälp med läxor. Vi samarbetar med andra Hudiksvallsföreningar i Aktivitetsklubben. Exempel på detta är gästspel av instruktörer/ledare inom allt från kampsport till dans.

01

Genom Aktivitetsklubben hoppas vi att barnen ska få en ökad rörelserikedom vilket kommer ge dom lust, glädje, självförtroende och en inre motivation till att vara aktiv hela livet. Verksamheten kommer bidra till ökad fysisk och psykisk hälsa, bättre skolresultat och en ökad inkludering/integration. Fina ledare/förebilder ska kontinuerligt utbildas och handledas. Goda förebilder och ett gott ledarskap har en positiv inverkan på barnen.

Vanliga frågor (FAQ)

För vem?

Barn i årskurs 4-6. Går man på skolans fritidshem krävs det att man kommer överens med sina fritidsledare och föräldrar om det är okej att lämna skolans fritids för Aktivitetsklubben.

Var?

Vi träffas i vårt ”vardagsrum” i Aktivitetsfabriken där eftermiddagen startas med mellanmål, läxhjälp & sällskapsspel och vidare till aktivitet.

När?

5 gånger i veckan enligt schema som delas via vår Instagram @aktivitetsklubbenhudik

Vad ska man ta med?

Träningskläder, inomhusskor och vattenflaska (omklädningsrum och duschar finns)

Vad kostar det?

Det är gratis!

Observera

Kontaktuppgifter till barnets vårdnadshavare ska lämnas in vid första tillfället.

Close Menu

Vilka är vi?

Hej aktivitet! drivs av Strands IF som är en idrottsförening som bildades 1901. Vi är en flersektionsförening och bedriver idag handboll, friidrott, konståkning och fotboll i vår verksamhet.

_________________________

Kontaktuppgifter: